Podkrkonošské kyselo

Světlá a krémově zahuštěná polévka s chutí a vůní po chlebovém kvásku, kmínu a uzeného masa.


3.819x
75 min

Ingredience

sůl
2 ksvejce
100 gmáslo
300 gbrambory
100 gcibule
kmín
200 guzený bůček
15 gsušené houby
3.4 lvepřový vývar
100 gchlebový kvásek

Postup přípravy

Propláchnuté sušené houby, opláchnutý uzený bůček a kmín dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený uzený bůček vyjmeme a rozmíchaný kvásek zavaříme do získaného vývaru. Cibulku nadrobno nakrájíme a společně s brambory nakrájenými na kostky osmahneme na másle. Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou a brambory přidáme rovněž do vývaru. Podkrkonošské kyselo vaříme, až jsou brambory měkké, potom přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. Kyselo podle potřeby osolíme a ještě krátce povaříme. Podkrkonošské kyselo podáváme klidně i jako hlavní chod s krajícem chleba.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Podkrkonošské kyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena