Poctivá fazolová polévka

Recept na poctivou fazolovou polévku s klobásou a kořenovou zeleninou.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Fazole namočíme do cca litru vody přes noc a druhý den uvaříme doměkka, trvá to cca 2 hodiny. Proces si můžeme urychlit pomocí tlakového hrnce, kdy čas vaření zkrátíme na cca 35 minut.

Kvalitní klobásy nakrájíme na kostičky, necháme na středním plameni pozvolna restovat na oleji, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou jemno a nakonec na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Okořeníme podle chuti a jakmile zelenina s cibulí zesklovatí, přidáme i uvařené fazole s částí vývaru.

V tuto chvíli můžeme zahustit jíškou, tedy do rendlíku vložíme máslo, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit. Přelijeme do vroucího základu na polévku a 5 minut provaříme.

Polévku ochutnáme a dochutíme kořením dle vlastní chuti, nezapomeneme na majoránku a prolisovaný stroužek česneku. 

Fazolovou polévku servírujeme teplou k obědu či k večeři, můžeme shora posypat zelenou bylinkou, případně podávat s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Poctivá fazolová polévka

Zpět na recept