Rychlý recept na hustou fazolovou polévku s uzeným tofu a rajčaty.
400 g | sterilované červené fazole |
200 ml | rajčatová pasata |
700 ml | zeleninový vývar |
4 lžíce | olej |
1 ks | uzené tofu |
125 ml | rostlinná smetana |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | oregano |
1 lžička | bazalka |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř mletý |
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, červené fazole a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme rajčatovou passatu a zeleninový vývar. Vaříme zhruba 25 minut, poté část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Nakonec přidáme oregano, bazalku a dochutíme podle chuti solí, pepřem.
Tofu si nakrájíme na malé trojúhelníčky a zprudka orestujeme na pánvi na oleji z obou stran.
Připravenou fazolovou polévku podáváme přelitou rostlinou smetanou a s opečeným tofu.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena