Rychlý recept na hustou fazolovou polévku s uzeným tofu a rajčaty.
400 g | fazole červené a sterilované |
200 ml | rajčatová pasata |
700 ml | zeleninový vývar |
4 lžíce | olej |
1 ks | uzené tofu |
125 ml | rostlinná smetana |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | oregano |
1 lžička | bazalka |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř mletý |
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, červené fazole a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme rajčatovou passatu a zeleninový vývar. Vaříme zhruba 25 minut, poté část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Nakonec přidáme oregano, bazalku a dochutíme podle chuti solí, pepřem.
Tofu si nakrájíme na malé trojúhelníčky a zprudka orestujeme na pánvi na oleji z obou stran.
Připravenou fazolovou polévku podáváme přelitou rostlinou smetanou a s opečeným tofu.
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.