Fazolová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem

Fazolová polévka se řadí mezi českou klasiku. Chcete-li změnu, kokosové mléko a zázvor jí dodají exotický nádech.


0.00x
120 min

Ingredience

3 lžíceolej
4 ksrajčata
1 kscibule
2 ksmrkev
60 gjáhly
250 mlrajčatová šťáva
230 gbílé fazole
250 mlkokosové mléko

podle chuti

sůl
zázvor

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kousek očištěného zázvoru nastrouháme a vsypeme na pánev s rozehřátým olejem. Občas promícháme, dokud cibule nezesklovatí. Mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka, rajčata na kostičky a spolu s fazolemi a jáhlami přidáme na pánev. Zalijeme rajčatovou šťávou, 400 ml vody a povaříme do změknutí jáhel.

Nakonec polévku lehce rozmixujeme a zjemníme kokosovým mlékem. Pokud je potřeba, fazolovou polévku ještě krátce prohřejeme. Nezapomeneme osolit.

Fazolovou polévku se zázvorem a kokosovým mlékem můžeme na talíři dozdobit čerstvými bylinkami.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka se zázvorem a kokosovým mlékem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.