Vaření.czReceptyFazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Sytá fazolová polévka s uzeným kolenem, kterou můžeme podávat i jako samostatný pokrm.


4.7116x
160 min
17×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 lžícehladká mouka
250 gkořenová zelenina
2 lžícevepřové sádlo
250 gstrakaté fazole
1 ksmalé uzené koleno
1.2 luzený vývar z kolene a zeleniny

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
10 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Fazole namočíme nejméně na 4 hodiny do studené vody. Příprava uzeného vývaru: Kořenovou zeleninu očistíme a jednu cibuli oloupeme. Uzené koleno řádně očistíme, omyjeme, vložíme do studené vody, přivedeme k varu a necháme asi 30 minut vařit. Potom vodu slijeme, koleno zalijeme čistou vroucí vodou, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky. Namočené fazole scedíme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na sádle necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme mouku a krátce restujeme do zpěnění. Takto připravenou jíšku zalijeme uzeným vývarem, přidáme fazole a uvaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme nakrájené uzené maso, podle chuti osolíme a posypeme usekanou petrželovou natí. Fazolovou polévku s uzeným masem podáváme s čerstvým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fazolová polévka s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena