Fazolová polévka s uzeným masem

Sytá fazolová polévka s uzeným kolenem, kterou můžeme podávat i jako samostatný pokrm.


4.6114x
160 min
17×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 lžícehladká mouka
250 gkořenová zelenina
2 lžícevepřové sádlo
250 gstrakaté fazole
1 ksmalé uzené koleno
1.2 luzený vývar z kolene a zeleniny

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
10 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Fazole namočíme nejméně na 4 hodiny do studené vody.

Příprava uzeného vývaru: Kořenovou zeleninu očistíme a jednu cibuli oloupeme. Uzené koleno řádně očistíme, omyjeme, vložíme do studené vody, přivedeme k varu a necháme asi 30 minut vařit. Potom vodu slijeme, koleno zalijeme čistou vroucí vodou, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky.

Namočené fazole scedíme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na sádle necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme mouku a krátce restujeme do zpěnění. Takto připravenou jíšku zalijeme uzeným vývarem, přidáme fazole a uvaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme nakrájené uzené maso, podle chuti osolíme a posypeme usekanou petrželovou natí.

Fazolovou polévku s uzeným masem podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty na fazolovou polévku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká