Fazolová polévka po italsku

Vydatná polévka z bílých fazolí se zeleninou, připravovaná po italsku. Výborně chutná se strouhaným parmazánem a křupavými toasty.


4.832x
60 min
5×

Postup přípravy

Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den zvolna vaříme fazole ve stejné vodě asi 20 minut.

Zeleninu očistíme. Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustové růžičky očistíme od vrchních listů, zbavíme stonku a omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme celer, mrkev, rajčata, kapustičky, brambory a vše restujeme přibližně 5 - 6 minut. Potom orestovanou zeleninovou směs zalijeme vývarem i s fazolemi. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni vaříme ještě 20 - 25 minut.

Potom asi 1/3 polévky oddělíme a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Tím v podstatě polévku zahustíme a vrátíme k ostatním ingrediencím.

Fazolovou polévku po italsku podáváme se strouhaným parmazánem.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka po italsku

Zpět na recept