Vydatná polévka z bílých fazolí se zeleninou, připravovaná po italsku. Výborně chutná se strouhaným parmazánem a křupavými toasty.
Hodnocení
4.8
/ 5 (32x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Olej100 ml
Brambory3 ks
Cibule1 ks
Celer150 g
Rajče4 ks
Mrkev1 ks
Růžičková kapusta8-10 ks
Bílé fazole250 g
Menší pórek1 ks
Podle chuti
Sůl
Strouhaný parmazán
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Zeleninový vývar
Postup přípravy
Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den zvolna vaříme fazole ve stejné vodě asi 20 minut.
Zeleninu očistíme. Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustové růžičky očistíme od vrchních listů, zbavíme stonku a omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme celer, mrkev, rajčata, kapustičky, brambory a vše restujeme přibližně 5 - 6 minut. Potom orestovanou zeleninovou směs zalijeme vývarem i s fazolemi. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni vaříme ještě 20 - 25 minut.
Potom asi 1/3 polévky oddělíme a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Tím v podstatě polévku zahustíme a vrátíme k ostatním ingrediencím.
Fazolovou polévku po italsku podáváme se strouhaným parmazánem.
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.