Vaření.czReceptyFazolová polévka po italsku

Fazolová polévka po italsku

Vydatná polévka z bílých fazolí se zeleninou, připravovaná po italsku. Výborně chutná se strouhaným parmazánem a křupavými toasty.


4.832x
60 min
5×

Ingredience

1 stroužekčesnek
100 mlolej
3 ksbrambory
1 kscibule
150 gceler
4 ksrajče
1 ksmrkev
8-10 ksrůžičková kapusta
250 gbílé fazole
1 ksmalý pórek

podle chuti

sůl
strouhaný parmazán
mletý černý pepř

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den zvolna vaříme fazole ve stejné vodě asi 20 minut. Zeleninu očistíme. Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustové růžičky očistíme od vrchních listů, zbavíme stonku a omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme celer, mrkev, rajčata, kapustičky, brambory a vše restujeme přibližně 5 - 6 minut. Potom orestovanou zeleninovou směs zalijeme vývarem i s fazolemi. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni vaříme ještě 20 - 25 minut. Potom asi 1/3 polévky oddělíme a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Tím v podstatě polévku zahustíme a vrátíme k ostatním ingrediencím. Fazolovou polévku po italsku podáváme se strouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolová polévka po italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena