Velikonoční fazolová polévka

Recept na chutnou fazolovou polévku, kterou ozdobíme osmaženými králíčky z toustového chleba.


5.011x
25 min

Postup přípravy

Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den nakrájíme mrkev a petržel nadrobno a česnek rozdrtíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kousky a osmažíme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

Ve stejné vodě uvaříme fazole doměkka. K fazolím potom přidáme povařit nakrájenou mrkev, petržel, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Z másla, nebo sádla a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme trochu vlažného vývaru z fazolí. Jíšku přidáme do polévky, přilijeme hovězí vývar a povaříme. Z toustového chleba vykrojíme vykrajovátkem zajíčky a lehce je opečeme na pánvi.

Velikonoční fazolovou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou, čerstvou petrželkou a podáváme. Polévku můžeme při podáváním ještě doplnit lžící smetany.

Zdroj: Penam/MEDEA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční fazolová polévka

Zpět na recept