Plněné grilované papriky

Recept na grilované kapie plněné plátkem kuřecího masa a klobáskou s chutí bylinek, kečupu a česneku.


4.836x
45 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky asi o váze 50 - 70 g. Velikost masa se řídí podle velikosti kapií. Kapie na širší straně seřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí, pepřem, usekanou petrželkou a kečupem dohladka. Pikantní klobásky nebo párky podélně rozkrojíme a upravíme podle velikosti masa.

Kuřecí maso tence rozklepeme a potřeme ochuceným kečupem. Do středu plátku masa položíme uzeninu, vše pevně svineme, zajistíme párátkem a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Závitek nepropékáme. Jakmile maso zbělá, ihned ho vyjmeme z tuku a necháme okapat. Odstraníme párátka a maso vsuneme do připravených kapií.

Naplněné kapie zvolna grilujeme na středně rozžhavených uhlících za stálého obracení dozlatova. Papriky budou ještě krásně křupavé a maso šťavnaté.

Plněné grilované kapie podáváme s listovým salátem. Výbornou přílohou jsou grilované plátky veky potřené česnekovým olejem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné grilované papriky

Zpět na recept