Plněné grilované papriky

Recept na grilované kapie plněné plátkem kuřecího masa a klobáskou s chutí bylinek, kečupu a česneku.


4.836x
45 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3-4 lžícekečup
6 kszelená kapie
400 gkuřecí maso
3 kspikantní klobása
1 lžícečerstvá petrželka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky asi o váze 50 - 70 g. Velikost masa se řídí podle velikosti kapií. Kapie na širší straně seřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí, pepřem, usekanou petrželkou a kečupem dohladka. Pikantní klobásky nebo párky podélně rozkrojíme a upravíme podle velikosti masa.

Kuřecí maso tence rozklepeme a potřeme ochuceným kečupem. Do středu plátku masa položíme uzeninu, vše pevně svineme, zajistíme párátkem a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Závitek nepropékáme. Jakmile maso zbělá, ihned ho vyjmeme z tuku a necháme okapat. Odstraníme párátka a maso vsuneme do připravených kapií.

Naplněné kapie zvolna grilujeme na středně rozžhavených uhlících za stálého obracení dozlatova. Papriky budou ještě krásně křupavé a maso šťavnaté.

Plněné grilované kapie podáváme s listovým salátem. Výbornou přílohou jsou grilované plátky veky potřené česnekovým olejem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné grilované papriky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena