Plněné papriky ala Dočík

Netradiční recept na plněné papriky ve dvou variantách.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Barevné papriky rozkrojíme na půlky a odstraníme jadřince.

Nejdříve si připravíme variantu bez mletého masa. Do paprik naskládáme plátek anglické slaniny, hermelínu, párek či klobásu. Zalijeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme plátkem eidamu. Takto naplněné papriky necháme zapéct v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut.

Druhou variantu plněných paprik si připravíme s mletým masem. Do paprik dáme plátek slaniny, hermelínu, přidáme ještě mleté maso, a to stejně dochucené jako do klasických plněných paprik. Takto naplněné papriky zapékáme v troubě vyhřáté na 220 °C 40 - 45 minut.

Plněné papriky ala Dočík podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné papriky ala Dočík

Zpět na recept