Pikantní hovězí směs s kuskusem

Kuskus a cizrna tvoří sytý základ pokrmu, kterému skořice a med dodávají lehce exotický nádech.


2.91057x
90 min

Postup přípravy

Ve velikém kastrolu, na který potom můžeme položit cedník, rozpálíme olej a hovězí kostky v něm 8 minut opékáme dozlatova. Přilijeme vývar, okořeníme skořicí, solí a trochou pepře. Uvedeme do varu, potom zmírníme teplotu a vaříme asi hodinu pod pokličkou. Mezitím nasypeme kuskus do mísy, postříkáme ho troškou vody a necháme 10 minut stát. K masu přidáme cibulku nebo šalotku, tykev, vinný ocet a med. Opět přivedeme k varu a zmírníme plamen. Kuskus přendáme do cedníku a položíme do nad maso. Zakryjeme a tak 30 minut vaříme, než maso i zelenina změknou. Do směsi zamícháme švestky a vařenou cizrnu a zakryté 5 minut vaříme. Vidličkou pročechráme kuskus a přesypeme ho na talíře. Navrch nalijeme směs a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní hovězí směs s kuskusem

Zpět na recept