Pikantní buřtguláš

Bramborový guláš opět trochu jinak.


4.337x
45 min
5×

Ingredience

2 kscibule
1-2 ksklobása
3 lžícehladká mouka
100 ganglická slanina
8 ksvětší brambory
1 lžičkakoření na steak
2-3 lžičkymletá pálivá paprika
4 ksčertíci (párky)

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

4 lžičkysladká paprika

podle potřeby

olej na osmažení

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme, jednu nadrobno a druhou na nudličky. Klobásu (paprikovou, gombaseckou) rozkrojíme podélně na čtyři pásy a ty pak rozkrájíme. Párečky (černé) rozpůlíme a nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme na větší kostičky. Rozpálíme olej, vhodíme veškerou cibuli a necháme ji orestovat. Poté přisypeme papriku i koření na steak, lehce ji osmahneme, zalijeme vodou a vložíme brambory. Uvedeme do varu, osolíme a uvaříme do poloměkka. Uzeninu s anglickou slaninou orestujeme na sucho, zasypeme kořením, promícháme a směs nasypeme k bramborám. Pikantní buřtguláš uvedeme do varu, zahustíme moukou (případně chlebovou strouhankou) a provaříme. Podle chuti přisolíme a ochutíme pepřem. Pikantní buřtguláš podáváme posypaný paprikou a jako přílohu zvolíme třeba čerstvý chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní buřtguláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena