Pikantní buřtguláš

Bramborový guláš opět trochu jinak.


4.337x
45 min
5×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme, jednu nadrobno a druhou na nudličky. Klobásu (paprikovou, gombaseckou) rozkrojíme podélně na čtyři pásy a ty pak rozkrájíme. Párečky (černé) rozpůlíme a nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme na větší kostičky.

Rozpálíme olej, vhodíme veškerou cibuli a necháme ji orestovat. Poté přisypeme papriku i koření na steak, lehce ji osmahneme, zalijeme vodou a vložíme brambory. Uvedeme do varu, osolíme a uvaříme do poloměkka.

Uzeninu s anglickou slaninou orestujeme na sucho, zasypeme kořením, promícháme a směs nasypeme k bramborám. Pikantní buřtguláš uvedeme do varu, zahustíme moukou (případně chlebovou strouhankou) a provaříme. Podle chuti přisolíme a ochutíme pepřem.

Pikantní buřtguláš podáváme posypaný paprikou a jako přílohu zvolíme třeba čerstvý chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní buřtguláš

Zpět na recept