Kvašená zelenina, rychlé kvašení, spousta enzymů. Vyzkoušejte úžasný recept.
1 ks | paprika |
2 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
20 dkg | bílé zelí |
1 ks | okurka salátová |
podle potřeby | |
---|---|
himalájská sůl |
Rajčata, papriku libovolné barvy a velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Zbytek zeleniny také očistíme a nastrouháme. Všechnu zeleninu zvážíme a přidáme 1% soli z váhy zeleniny. Všechnu zeleninu dobře v rukách zpracujeme, až zelenina pustí šťávu. Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici. Pickles ala čalamádu podáváme k hlavnímu chodu nejlépe polévkovou lžíci.
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Recept na sterilovanou zeleninu krok za krokem
Úroda okurek a jiné zeleniny je v plném proudu, proto se dnes krok za krokem vrhneme na zavařování.
autor Lilien
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena