Pestré pikantní rizoto

Tento pokrm je rychlý a výborný hlavně pro gurmány.


4.816x
45 min
1×

Ingredience

2 kscibule
3 lžícekečup
4 lžičkykapary
3 lžícerajčatový protlak
2 ksfeferonka
4 lžíceolivový olej
1 balíčekmleté maso
4 lžícesterilovaný hrášek
30 dkgmražená zelenina
2 lžičkymletá sladká paprika
10 dkgstrouhaný eidam
2 balíčkyrýže ve varném sáčku
2 lžícekrájené sterilované žampiony

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Dáme vařit dva varné sáčky rýže podle návodu na obalu.

Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Žampiony scedíme.

Do kastrolu vlijeme trochu oleje, nejlépe olivového, přidáme mleté maso. Restujeme a mícháme, až je maso tmavé. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno a opět restujeme asi 3 minuty. Podlijeme 1dl vody, přiklopíme a dusíme cca 5 minut. Do směsi přidáme červenou mletou papriku, rajský protlak, kapary, hrášek, feferonky, žampiony, zeleninu, podlijeme opět 1dl vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme 10 minut.

Nakonec vmícháme kečup, rýži, osolíme a opepříme.

Pestré pikantní rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem. Recept je určen pro 4 osoby.
user-icon

autor koudelka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestré pikantní rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní