Pečený králičí hřbet

Vyzkoušejte recept na králičí hřbety s chutí tymiánu a pečené se slaninou.


4.318x
60 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 kscibule
2 větvičkyčerstvý tymián
100 ganglická slanina (plátky)
1 kshřbet z králíka

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Pěkný králičí hřbet očistíme a rozkrojíme na dva kusy. Potom maso opepříme, osolíme, na každý kousek položíme větvičku tymiánu, pečlivě zabalíme do plátků slaniny a zajistíme párátky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a stroužky česneku rozpůlíme.

Králičí závitky opečeme ze všech stran na oleji a přendáme do pekáčku. Maso obložíme cibulí a česnekem, přidáme máslo a zakryté pečeme asi při 170°C doměkka. Během pečení králíka podléváme vývarem a vypečenou šťávou.

Pečené králičí hřbety podáváme s pečeným bramborem a dušeným špenátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králičí hřbet

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká