Pečení vepřoví šneci

Recept na skvělé zapečené závitky.


4.819x
75 min
5×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 plátkyšunka
0.5 lvoda
1 ksmasox
4 plátkyanglická slanina
4 plátkyvepřová kýta
3 lžícevepřové sádlo na smažení
1 lžícenakládaná kořenová zelenina

Postup přípravy

Z vepřové kýty nakrájíme tenké dlouhé řízky, které naklepeme. Na horní stranu položíme plátek anglické slaniny a šunky. Poté to vše svineme tak, aby na povrchu bylo maso a kraj přišpendlíme párátkem. V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo a šneky zprudka opečeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na zbylém sádle necháme vydusit nakládanou mletou kořenovou zeleninu v soli a prolisovaný česnek asi 3 stroužky. Kastrol volíme tak, aby se nám do něj vešli šneci na těsno. Tak abychom při pohledu do kastrolu viděli vinutí masa a také, aby se v něm dalo péct v troubě. Mezitím si rozpustíme masox asi v 3/4 vody. Až se nám podusí zelenina s česnekem, poskládáme do kastrolu šneky, podlijeme připraveným vývarem tak, aby konečky šneků trochu čouhaly nad hladinou. Vepřové šneky pečeme na plno. Až konečky šneků v troubě zhnědnou, vyjmeme kastrol z trouby a šneky otočíme vzhůru. Horní část dolů, spodní část nahoru. Vepřové šneky vložíme zpět do trouby a dopečeme. Toto jídlo velmi chutná i když jsme ho nesolili ani nepepřili, sůl je totiž už v nakládané zelenině a vývaru. Pečení vepřoví šneci jsou skvělí s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.
user-icon

autor Týnkaoo1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečení vepřoví šneci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena