Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem

Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem

Nevíte, co dobrého připravit rodině na nedělní oběd? Zkuste vepřové závitky podle našeho FOTONÁVODU. Příprava není vůbec náročná.

16640×

Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem

1) Na vepřové závitky (3 porce) budeme potřebovat 600 g vepřové kotlety nebo kýty, 3 ks vejce uvařená natvrdo, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř a francouzskou pálivou hořčici.

Připravíme si také olej na opečení závitků, vodu nebo vývar na podlévání a hladkou mouku na zahuštění výpeku.

2) Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silné plátky.

3) Plátky vepřového důkladně rozklepeme paličkou.

4) Každý vepřový plátek osolíme, opepříme a lehce potřeme česnekem.

5) Maso potřeme také tenkou vrstvou pálivé hořčice.

6) Vejce natvrdo oloupeme, položíme do středu masového plátku a pečlivě zabalíme.

8) Vepřový závitek zpevníme párátky nebo potravinářskou nití.

9) Každý vepřový závitek i z vnější strany osolíme a opepříme. Vložíme na rozpálený olej a ze všech stran prudce opečeme.

10) Vepřové závitky by po opečení měly být pěkně zlatavé.

11) Vepřové závitky s vejcem přesuneme do pekáčku i s výpekem, lehce podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.

Vepřové závitky pečeme při 175 °C asi 25 - 30 minut doměkka.

12) Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou.

Důkladně prošleháme, aby nám v omáčce nevznikly hrudky.

13) Z vepřových závitků vyndáme párátka a podélně rozkrojíme.

Vepřové závitky s vejcem podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, bramborová kaše, šťouchané brambory s cibulkou apod.) a na talíři přeléváme omáčkou.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě jsou skvělým pohoštěním

Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!

Videorecept:
Připravte si i výbornou a jemnou bramborovou kaši krok za krokem 

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena