Recept na výborné kolínko s jednoduchou přípravou.
0.5 paličky | česnek |
sůl | |
3 ks | cibule |
kmín | |
150 g | kořenová zelenina |
mletý černý pepř | |
2 ks | vepřové koleno (každé cca 750g) |
Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme na půl měsíce a vložíme půlku do pekáče. Kolena omyjeme a nařežeme, osolíme, lehce opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody. Vložíme jej do pekáče a pokmínujeme. Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu (kostičky či kolečka, lze použít i mraženou směs) a zbylou cibuli. Podlijeme množstvím vody a vložíme do vyhřáté trouby. Vepřové koleno pečeme 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy postupně otáčíme a poléváme výpekem, poté 45 minut pečeme bez poklice, pravidelně otáčíme a poléváme. Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem. Zapíjíme větším množstvím 12° piva. Přeji dobrou chuť.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Grilujeme maso: Hovězí, vepřové i drůbež potřebuje na grilu jinou péči
Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa připravit.
autor Hapys
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena