Nadívané vepřové koleno

Trochu pracnější recept na pečené koleno plněné masovou směsí. Pokrm podáváme teplý jako hlavní chod, ale výborně chutná i za studena se sterilovanou zeleninou a pečivem.


4.824x
160 min
2×

Postup přípravy

Vepřové koleno očistíme, vykostíme a upravíme do plátu masa. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

Připravíme si náplň. V míse promícháme mleté maso s vejcem, cibulí, česnekem a slaninou. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem a řádně propracujeme dohladka.

Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme silnou vrstvou náplně. Pak koleno srolujeme, převážeme provázkem a položíme na alobal potřený sádlem. Roládu do alobalu pevně zabalíme, vložíme do pekáčku a v troubě při 180°C pečeme asi 2 hodiny. Pak alobal odstraníme, koleno podlijeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou a otáčení ještě asi 1 hodinu doměkka.

Upečené nadívané koleno zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané vepřové koleno

Zpět na recept