Nadívané vepřové koleno

Trochu pracnější recept na pečené koleno plněné masovou směsí. Pokrm podáváme teplý jako hlavní chod, ale výborně chutná i za studena se sterilovanou zeleninou a pečivem.


4.824x
160 min
2×

Ingredience

sádlo
1 kszadní vepřové koleno

náplň

4 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
80 ganglická slanina
200 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové koleno očistíme, vykostíme a upravíme do plátu masa. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si náplň. V míse promícháme mleté maso s vejcem, cibulí, česnekem a slaninou. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem a řádně propracujeme dohladka. Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme silnou vrstvou náplně. Pak koleno srolujeme, převážeme provázkem a položíme na alobal potřený sádlem. Roládu do alobalu pevně zabalíme, vložíme do pekáčku a v troubě při 180°C pečeme asi 2 hodiny. Pak alobal odstraníme, koleno podlijeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou a otáčení ještě asi 1 hodinu doměkka. Upečené nadívané koleno zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané vepřové koleno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena