Pečené koleno s křenem a jablky

Recept na pečené vepřové koleno s křenovou omáčkou a jablky. Výborný hlavní chod!


4.645x
150 min
2×

Postup přípravy

Vepřové koleno očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem do poloměkka. Omytá jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka. Křen oloupeme a nastrouháme najemno.

Ovařené koleno vyjmeme z vývaru, kůži osušíme, nařízneme do mřížky a ze všech stran potřeme hořčicí.Takto připravené koleno zprudka opečeme na sádle, podlijeme malým množstvím vývaru a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Za občasného podlévání vývarem a obracení maso pečeme dozlatova.

Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, který zalijeme jablečným džusem a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se karamel rozpustí, vmícháme strouhaný křen i hřebíček a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Nakonec vmícháme sójovou omáčku a vše odstavíme z tepla.

K téměř upečenému kolenu vlijeme omáčku, rozložíme kolečka jablek a vše dopečeme doměkka.

Upečené vepřové koleno rozdělíme na porce, obložíme jablky a podáváme s vypečenou omáčkou a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené koleno s křenem a jablky

Zpět na recept