Vepřové koleno očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem do poloměkka. Omytá jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka. Křen oloupeme a nastrouháme najemno.
Ovařené koleno vyjmeme z vývaru, kůži osušíme, nařízneme do mřížky a ze všech stran potřeme hořčicí.Takto připravené koleno zprudka opečeme na sádle, podlijeme malým množstvím vývaru a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Za občasného podlévání vývarem a obracení maso pečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, který zalijeme jablečným džusem a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se karamel rozpustí, vmícháme strouhaný křen i hřebíček a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Nakonec vmícháme sójovou omáčku a vše odstavíme z tepla.
K téměř upečenému kolenu vlijeme omáčku, rozložíme kolečka jablek a vše dopečeme doměkka.
Upečené vepřové koleno rozdělíme na porce, obložíme jablky a podáváme s vypečenou omáčkou a pečivem.