Vaření.czReceptyPečené koleno s křenem a jablky

Pečené koleno s křenem a jablky

Recept na pečené vepřové koleno s křenovou omáčkou a jablky. Výborný hlavní chod!


4.645x
150 min
2×

Ingredience

2 ksjablko
1 ksbobkový list
5 kuličekčerný pepř
1 lžícedijonská hořčice
700 gvepřové zadní koleno

omáčka

1-2 lžícecukr
5 kshřebíček
400 mljablečný džus
2 lžícesójová omáčka
100 gčerstvý křen

podle potřeby

olej
vývar

Postup přípravy

Vepřové koleno očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem do poloměkka. Omytá jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Ovařené koleno vyjmeme z vývaru, kůži osušíme, nařízneme do mřížky a ze všech stran potřeme hořčicí.Takto připravené koleno zprudka opečeme na sádle, podlijeme malým množstvím vývaru a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Za občasného podlévání vývarem a obracení maso pečeme dozlatova. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, který zalijeme jablečným džusem a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se karamel rozpustí, vmícháme strouhaný křen i hřebíček a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Nakonec vmícháme sójovou omáčku a vše odstavíme z tepla. K téměř upečenému kolenu vlijeme omáčku, rozložíme kolečka jablek a vše dopečeme doměkka. Upečené vepřové koleno rozdělíme na porce, obložíme jablky a podáváme s vypečenou omáčkou a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené koleno s křenem a jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena