Vaření.czReceptyPečené uzené koleno na divokém koření

Pečené uzené koleno na divokém koření

Vepřové uzené koleno pečeme na divokém koření a podléváme pivem. Hlavní chod vhodný i na oslavy.


4.2123x
90 min
3×

Postup přípravy

Uzené koleno o váze asi 1,5kg uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme. Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina". Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka. Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou , aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka. Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo. Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru vepřového kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy uvedené váhy a hlavně správně vyuzené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené uzené koleno na divokém koření

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena