Pečená vinná klobása se zelím

Vyzkoušejte recept na vinnou klobásu zapečenou s kysaným zelím a pivem. Hlavní chod podáváme s bramborovými gratinovanými válečky s chutí česneku.


4.020x
60 min
1×

Postup přípravy

Vinnou klobásou rozdělíme na porce, každou svineme do "šneku" a zajistíme párátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na kousky.

Na sádle necháme zesklovatět cibulku s česnekem a vmícháme asi 1- 2 lžičky cukru. Jakmile cibulka zkaramelizuje, vše zaprášíme moukou a vmícháme nakrájené zelí. Vše osolíme, ochutíme kmínem, krátce orestujeme a rozložíme na dno pekáčku, který jsme předem vymazali sádlem. Na zelí poklademe šneky z vinné klobásy, vše podlijeme černým pivem a pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut dorůžova.

Připravíme si přílohu. Oloupané brambory rozkrojíme na půlky a tvořítkem (kovovou trubičkou na kremrole) vykrájíme stejné špalíčky, které zprudka ze všech stran opečeme na sádle dozlatova. Opečené brambory přendáme v jedné vrstvě do zapékací mísy, ochutíme solí, kmínem a prolisovaným česnekem, podlijeme malým množstvím vývaru a v horké troubě při 200 °C pečeme, dokud se vývar neodpaří a brambory nebudou měkké.

Pečenou vinnou klobásu servírujeme na porci bílého zelí s bramborovým gratinem.

Jak naložit kysané zelí?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vinná klobása se zelím

Zpět na recept