Pečená rajčatová omáčka se zázvorem

Recept na pikantní rajskou omáčku s chutí chilli a zázvoru. Omáčka výborně chutná k pečeným masům a těstovinám, ale i smaženým zeleninovým hranolkům.


4.114x
150 min

Postup přípravy

Celá rajčata omyjeme, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme přibližně 1 hodinu doměkka.

Upečená rajčata zbavíme slupky a v hrnci ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Přidáme strouhaný zázvor, sůl, cukr, majoránku, chilli a ocet, vše zakryjeme a na mírném ohni necháme probublávat asi 1 hodinu, dokud nebude omáčka hustá. Hotovou omáčku nalijeme do sterilovaných sklenic a vychladlé uchováme v lednici.

Pečenou pikantní rajčatovou omáčku podáváme za studena jako přílohu, případně ji použijeme jako základ pro přípravu dalších pokrmů jako je například recept Kuřecí s rajčatovou omáčkou a olivami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená rajčatová omáčka se zázvorem

Zpět na recept