Pečená rajčatová omáčka se zázvorem

Recept na pikantní rajskou omáčku s chutí chilli a zázvoru. Omáčka výborně chutná k pečeným masům a těstovinám, ale i smaženým zeleninovým hranolkům.


4.114x
150 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kgrajče
1 lžícečerstvý zázvor
2 lžícečervený vinný ocet
3-4 lžícehnědý cukr
1.5 lžičkychilli vločky

podle chuti

majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Celá rajčata omyjeme, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme přibližně 1 hodinu doměkka. Upečená rajčata zbavíme slupky a v hrnci ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Přidáme strouhaný zázvor, sůl, cukr, majoránku, chilli a ocet, vše zakryjeme a na mírném ohni necháme probublávat asi 1 hodinu, dokud nebude omáčka hustá. Hotovou omáčku nalijeme do sterilovaných sklenic a vychladlé uchováme v lednici. Pečenou pikantní rajčatovou omáčku podáváme za studena jako přílohu, případně ji použijeme jako základ pro přípravu dalších pokrmů jako je například recept Kuřecí s rajčatovou omáčkou a olivami.


Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem


Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.


Recept


Sušená rajčata nakládaná v oleji


(doba přípravy null min)


Sušená


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená rajčatová omáčka se zázvorem

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká