Vaření.czReceptyPečená kuřecí stehna s hořčicovou omáčkou

Pečená kuřecí stehna s hořčicovou omáčkou

Upečená kuřecí stehna podáváme s teplou smetanovou omáčkou s chutí dijonské hořčice a restovanou zeleninou. Recept i pro slavnostní chvíle.


4.619x
60 min
8×

Ingredience

3 lžícepivo
150 gkedluben
150 gzelené fazolové lusky
4 kskuřecí stehenní čtvrtky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
olivový olej

omáčka

1 kelímeksmetana
0-1 lžičkamed
2 lžícedijonská hořčice

na potření

dijonská hořčice

Postup přípravy

Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme, omyjeme, osušíme a ze všech stran potřeme hořčicí. Vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme dozlatova. Mezitím si připravíme zeleninu. Stopek zbavené fazolové lusky omyjeme, osušíme a překrojíme na poloviny. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na omáčku si připravíme smetanu, ve které rozmícháme dvě rovné lžíce hořčice a malou lžčku medu. Upečená kuřecí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Výpek podlijeme pivem a malým množstvím vývaru, necháme zredukovat a vmícháme ochucenou smetanu. Omáčku necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Ve vyšší vrstvě olivového oleje orestujeme kedlubnu a fazolky na skus. Podle potřeby zeleninu osolíme, opepříme a necháme okapat. Pečená kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme orestovanou zeleninou a přelijeme hořčicovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo rýže.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená kuřecí stehna s hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena