Vaření.czReceptyPečené pomerančové kuře

Pečené pomerančové kuře

Recept na přípravu jemného kuřátka s citrusovou příchutí, které výborně doplňuje dušený hrášek s fazolkami.


4.818x
90 min
4×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kspomeranč
200 gmražený hrášek
200 gmražené fazolové lusky
1 ksčerstvé kuře

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

podle potřeby

máslo
olivový olej
drůbeží vývar

Postup přípravy

Středně velké kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Pomeranče řádně omyjeme. Z poloviny jednoho kusu nastrouháme kůru a z druhé poloviny nakrájíme 3 silnější plátky. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu. Do kůže celého kuřete vetřeme olej a sůl. Potom ho potřeme šťávou a lehce posypeme kůrou z pomeranče. Do dutiny břišní vložíme lžíci másla a na prsa položíme nakrájené plátky pomeranče. Kuře upečeme za občasného podlévání vývarem doměkka. Mezitím si připravíme zeleninovou přílohu. Na másle necháme zpěnit prolisovaný česnek a ihned k němu vmícháme mražené fazolové lusky a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme pomerančovou šťávou a krátce podusíme doměkka. Upečené pomerančové kuře rozdělíme na porce, ozdobíme pomerančem a podáváme se zeleninou a vařeným nebo pečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené pomerančové kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena