Vaření.czReceptyČesnekové kuře na rozmarýnu

Česnekové kuře na rozmarýnu

Pečené kuře s česnekovou příchutí a vůní rozmarýnu podáváme se šťouchanými brambory.


4.537x
75 min
5×

Ingredience

1 kskuře

marináda

6 stroužkůčesnek
100 mlolej
3 větvičkyrozmarýn
2 lžícecitronová šťáva

podle chuti

sůl

podle potřeby

drůbeží vývar

Postup přípravy

Čerstvý rozmarýn očistíme, lístečky otrháme a nahrubo pokrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn, česnek a citronovou šťávu promícháme s nahřátým olejem a necháme asi 1 hodinu rozležet. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme včetně dutiny břišní. Potřeme naloženou směsí rozmarýnu a česneku. Dbáme na to, aby česnek nebyl na povrchu kuřete, jinak by zhořkl. Takto připravené kuře vložíme do trouby a pečeme dozlatova za občasného podlévání výpekem a vývarem. Jednotlivé porce česnekového kuřete urovnáme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou. Česnekové kuře na rozmarýnu podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem. Podáváme ihned


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové kuře na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena