Snadný recept na plátky z vepřové krkovičky zapečené s cibulí, česnekem, slaninou a kapií.
3-4 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
100 g | anglická slanina |
2 ks | zelená kapie |
4 plátky | vepřová krkovice s kostí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
sádlo na vymazání |
Plátky krkovice vysoké asi 2,5 cm očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Česnek sloupneme a nasekáme nadrobno. Omyté kapie podélně rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadérek. Slaninu nakrájíme na proužky. Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme cibuli, česnek, papriku a slaninu a vše poklademe plátky krkovice. Pekáček zakryjeme a zvolna pečeme asi při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru. Měkké maso odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova. Pečené plátky krkovice rozdělíme na porce, obložíme slaninou a zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou. Pečenou krkovici se slaninou a kapií podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena