Výborný a jednoduchý předkrm pro slavnostní a nevšední hostiny.
4 stroužky | česnek |
sůl | |
4 ks | vejce |
100 g | strouhanka |
8 ks | paprika |
0.2 l | olivový olej |
1 svazek | petrželová nať |
250 g | tvrdý sýr |
Připravíme si nádivku: na polovině rozehřátého oleje krátce osmahneme strouhanku, vmícháme nasekaný česnek a osolíme. Pak sejmeme z ohně a vmícháme ušlehaná vejce, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr.
Papriky rozřízneme po délce napůl a zbavíme semen. Rozpůlené papriky naplníme směsí. Do zapékací nádoby, nebo na plech nalijeme zbylý olej, naskládáme papriky a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut při 200 °C.
Foto: www.profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena