Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

Veganský recept na plněné papriky s rajskou omáčkou.


5.01x
75 min

Ingredience

6 kspaprika

náplň

6 stroužkůčesnek
1 lžícemajoránka
1 kscibule
1 lžičkakmín
100 gceler
100 gmrkev
1 lžícečervená paprika
1 hrnekuvařená rýže
1 balenísojové maso

omáčka

4 lžíceolej
2 lžičkyskořice
1 kscibule
3 listybobkový list
1 lžičkanové koření
4 lžícehladká mouka
1200 mlzeleninový vývar
1 balenírajský protlak
2 lžícetřtinový cukr

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme omáčku. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření a rajský protlak. Omáčku vaříme zhruba 30 minut  a poté dochutíme solí, skořicí a třtinovým cukrem. Vše podle chuti.  Po uvaření vyndáme nové koření a bobkový list.

Nyní si připravíme náplň do paprik. Sojové maso si uvaříme, slijeme vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme do podoby mletého masa. Na pánvi si orestujeme cibuli, nastrouhanou mrkev a celer. Okořeníme červenou paprikou a kmínem. Poté přidáme sojové mleté, prolisovaný česnek a majoránku. Tuto směs smícháme s hrnkem uvařené rýže a poté ještě osolíme a opepříme. 

Papriky si umyjeme, vydlabeme a naplníme touto směsí.

Veganské plněné papriky vložíme do pekáčku, zalijeme rajskou omáčkou a pečeme přibližně 50 minut na 180 °C. 

Plněné papriky chutnají výborně s uvařenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná