Veganský recept na plněné papriky s rajskou omáčkou.
6 ks | paprika |
náplň | |
---|---|
6 stroužků | česnek |
1 lžíce | majoránka |
1 ks | cibule |
1 lžička | kmín |
100 g | celer |
100 g | mrkev |
1 lžíce | paprika červená |
1 hrnek | rýže vařená |
1 balení | maso sójové |
omáčka | |
4 lžíce | olej |
2 lžičky | skořice |
1 ks | cibule |
3 listy | bobkový list |
1 lžička | nové koření |
4 lžíce | hladká mouka |
1200 ml | zeleninový vývar |
1 balení | rajský protlak |
2 lžíce | třtinový cukr |
Nejdříve si připravíme omáčku. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření a rajský protlak. Omáčku vaříme zhruba 30 minut a poté dochutíme solí, skořicí a třtinovým cukrem. Vše podle chuti. Po uvaření vyndáme nové koření a bobkový list. Nyní si připravíme náplň do paprik. Sojové maso si uvaříme, slijeme vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme do podoby mletého masa. Na pánvi si orestujeme cibuli, nastrouhanou mrkev a celer. Okořeníme červenou paprikou a kmínem. Poté přidáme sojové mleté, prolisovaný česnek a majoránku. Tuto směs smícháme s hrnkem uvařené rýže a poté ještě osolíme a opepříme. Papriky si umyjeme, vydlabeme a naplníme touto směsí. Veganské plněné papriky vložíme do pekáčku, zalijeme rajskou omáčkou a pečeme přibližně 50 minut na 180 °C. Plněné papriky chutnají výborně s uvařenou rýží.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Nastává ten pravý čas, kdy papriky ve velkém zařazujeme do jídelníčku, začínají totiž okupovat naše zahrádky. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech mírně klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena