Pampeliškový med

Jednoduchý recept na pampeliškový med. Celé vaření trvá 2 dny.


4.11081x
150 min
46×

Postup přípravy

Květy čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme je vodou. Citrony pořádně omyjeme, nakrájíme na kolečka, zbavíme je pecek a přidáme je do hrnce s pampeliškami.


Vše dáme vařit. Od bodu varu vaříme asi 15 minut. Pak necháme směs vylouhovat do dalšího dne.


Druhý den směs přecedíme přes plátno do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout.


Hotový pampeliškový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.


Už kvetou! Babiččin recept na pampeliškový med krok za krokem


Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.


Už


Bylinky pro jarní detoxikaci


Letos se příroda probudila velmi brzy a k dispozici máme již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku.


Bylinky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pampeliškový med

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká