1.5 l | voda | |
1.5 kg | cukr krystal | |
20-25 ks | květ bezu | |
3 ks | citron (bio) |
Dobře omyté květy bezu dáme do hrnce. Citron použijeme chemicky neošetřený, nakrájíme jej na kolečka, vhodíme k bezovým květům a vaříme 15 minut ve vodě. Uvařený sirup necháme stát 24 hodin v chladu a potom scedíme. Přidáme cukr a šťávu ze 2 citronů, na mírném ohni uvaříme med do zhoustnutí. Po vychladnutí nalijeme bezový med do pohárů, zavíčkujeme a uložíme do temna. Bezový med používáme dle chuti.
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Recept na bezovou marmeládu krok za krokem
Květy černého bezu mají široké využití. Dnes se z nich podle podrobného FOTONÁVODU naučíme voňavou marmeládu.
Autor:Ludvo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena