Ovesná pórková polévka

Snadný recept na chutnou a posilující polévku z pórku, kořenové zeleniny s ovesnými vločkami, kterou podáváme s pečivem.


5.02x
45 min
1×

Ingredience

1 kspórek
1 kscibule
70 gceler
50 gmrkev
30 gpetržel
1.5 hrstějemné ovesné vločky
2 lžícemáslo
1200 mlzeleninový nebo slepičí vývar

podle chuti

2 špetkysůl
2 špetkymletý černý pepř

Postup přípravy

Celý pórek očistíme od zvadlých částí, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na nudličky.


V hrnci na zahřátém oleji s máslem necháme zeskovatět cibuli, poté vmícháme kořenovou zeleninu, přidáme lžíci másla a restujeme do zlatohnědé barvy. Směs osolíme, opepříme, přidáme hrst ovesných vloček a za stáleho míchání krátce opečeme. Nakonec přidáme nakrájený pórek, vše zalijeme vývarem a zvolna povaříme asi 15 až 20 minut . Polévku podle potřeby dochutíme solí, libečkem a pepřem.


Lehkou pórkovou polévku rozdělíme na porce posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem.


Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky


Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.


Čočková


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesná pórková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká