Opékané čínské rýžové nudle

Tohle jídlo jsem si oblíbil při návštěvách asijských restaurací a bister. Je jednoduché, rychlé a chutné.


4.4284x
25 min
28×

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osmažíme na oleji, podlijeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minut. Mrkev a zelí nakrájíme na tenké nudle a pórek na půl měsíčky, chilli papričku nadrobno.

Asi po 7 minutách přidáme k masu mrkev a papričku a po dalších 7 minutách přidáme zelí. Necháme vydusit vodu a všechno ještě krátce orestujeme, aby zelenina nebyla příliš měkká. Nakonec přidáme sójovou omáčku.

Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Ty mé stačilo vložit do horké převařené vody na 3 - 4 minuty a potom slít.

Nudle přidáme k masu a spolu ještě krátce osmažíme, případně dochutíme sójovou omáčkou. Při míchaní se mi nejlépe osvědčily 2 vidličky.

Opékané čínské rýžové nudle ihned podáváme.
user-icon

autor kimlo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opékané čínské rýžové nudle

Zpět na recept