Veganské vietnamské nudle

Rýžové nudle se zeleninou po vegansku. Recept na zdravý hlavní chod.


4.114x
25 min
1×

Ingredience

1-2 lžíceolej
1 kscuketa
0.3 ksčínské zelí
2 ksčervená paprika
0.5 svazkujarní cibulka
200 gzelený hrášek
250 grýžové nudle

podle chuti

sůl
citron
sojová omáčka
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Většinou je stačí prolít vroucí vodou a nechat 3 - 4 minuty odstát. Zelený hrášek vyloupeme z lusků a povaříme v osolené vodě doměkka. Zelí nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku na kostičky. V hlubokém hrnci rozpálíme olej a na něm nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme zelí s paprikou a znovu osmahneme. Přidáme hrášek a cuketu. Za občasného promíchání asi 5 minut restujeme, poté osolíme a opepříme. Na závěr zakápneme zeleninovou směs sojovou omáčkou. Zeleninu promícháme s rýžovými nudlemi a podle potřeby ještě dochutíme citronem a znovu sojovou omáčkou, které v tomto receptu není nikdy dost. Vietnamské veganské nudle podáváme teplé i studené jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganské vietnamské nudle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena