Recept na menší svačinku inspirovanou Japonskem.
200 g | sushi rýže |
1 lžíce | rýžový ocet |
1 lžička | třtinový cukr |
0.5 lžičky | sůl |
1 ks | řasa nori |
Sushi rýži propláchneme a uvaříme podle návodu do měkka. Do mističky nalijeme rýžový ocet, přidáme cukr a sůl a mícháme do rozpuštění cukru. Tuto octovou směs důkladně zamícháme do teplé rýže. Takto připravenou rýži můžeme začít tvarovat to typických trojúhelníčků. Můžeme využít speciální vykrajovátka anebo lze vytvarovat i v ruce.
Onigiri můžeme plnit avokádem, okurkou, tofu a čímkoli, co máme rádi. Výborné jsou i bez náplně. Řasu nastříháme na plátky a do ní zabalíme rýži.
Onigiri podáváme se sójovou omáčkou.
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena