Rychlá a chutná polévka pro každou příležitost.
směs | |
---|---|
0.3 ks | celer |
1 ks | menší petržel |
4-6 ks | mrkev |
2 ks | brambory |
podle potřeby | |
1.5 l | voda |
2 lžičky | sůl |
1 lžíce | olivový olej |
2 hrstě | nudle vlasové |
podle chuti | |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
1 hrst | pažitka |
Kousek celeru, petržele a několik mrkví dobře očistíme a nakrájíme na kousky, mrkev na kolečka. Přidáme pár na kostky nakrájených brambor. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci olivového oleje a přivedeme k varu. Těsně před úplným změknutím zeleniny přidáme hrst nebo dvě vlasových nudlí do polévky, dosolíme podle chuti, přidáme hrst čerstvé pažitky a jedno rozkvedlané vejce. Necháme ještě vše dobře provařit do změknutí nudlí, poté odstavíme. Podáváme ihned.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena