Novoroční sladkokyselá čočková polévka s uzenou klobásou

U nás je tradicí novoroční polévka z čočky, spojující se s představou, že v novém roce budeme mít mnoho peněz podle toho, kolik je čočky v polévce, ale jde hlavně o výbornou chuť. Recept na chutnou čočkovou polévku s kolečky klobásy.


2.917x
30 min
1×

Postup přípravy

Čočku den před přípravou namočíme do studené vody na 12 hodin. Vodu z namočení slijeme, zalijeme čerstvou studenou vodou, přivedeme do varu a vodu opět slijeme, abychom zbavili polévku nadýmavých látek.

Čočku zalijeme vývarem z vaření uzeného masa a nesolíme, neboť vývar je už dost slaný. Přidáme bobkový list, celý černý pepř a celé nové koření, pikantní maďarskou uzenou klobásu pokrájenou na kolečka, očištěnou cibuli a česnek.

Vaříme téměř doměkka a poté přidáme zátřepku ze sladké smetany a hladké mouky. Všechno společně povaříme ještě 15 minut, vypneme plamen a necháme chvíli odstát. Na závěr chuť doladíme na příjemně sladkokyselou přidáním cukru krystal a octa.

Novoroční sladkokyselou čočkovou polévku s uzenou klobásou servírujeme horkou s čerstvě upečeným domácím chlebem a jiným pečivem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Novoroční sladkokyselá čočková polévka s uzenou klobásou

Zpět na recept