Recept na zdravou veganskou polévku s chlebovými plackami.
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1.5 l | zeleninový vývar |
1 lžíce | olej |
200 g | čočka červená |
2 ks | brambory |
1 balení | passata |
těsto | |
---|---|
200 g | špaldová mouka bio |
2 lžíce | olej |
100 ml | voda |
1 špetka | sůl |
Na pánvi na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Následně přidáme rajčatovou passatu, červenou čočku a zalijeme zeleninovym vývarem. Poté přidáme očištěné a nakrájené brambory a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí brambor. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem na jemné pyré. Polévku podáváme s chlebovými plackami.
Placky si připravíme z mouky, kterou smícháme s vodou, olejem a přidáme špetku soli. Vypracujeme pružné těsto, které necháme zhruba 20 minut odpočinout. Poté z něj uděláme váleček a rozdělíme zhruba na 10 ks. Z každého kousku uděláme bochánek a rozválíme válečkem na placku. Opékáme na pánvi bez oleje z každé strany zhruba 1 minutu.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.