Recept na zdravou veganskou polévku s chlebovými plackami.
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1.5 l | zeleninový vývar |
1 lžíce | olej |
200 g | červená čočka |
2 ks | brambory |
1 balení | passata |
těsto | |
---|---|
200 g | špaldová bio mouka |
2 lžíce | olej |
100 ml | voda |
1 špetka | sůl |
Na pánvi na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Následně přidáme rajčatovou passatu, červenou čočku a zalijeme zeleninovym vývarem. Poté přidáme očištěné a nakrájené brambory a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí brambor. Polévku osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem na jemné pyré. Polévku podáváme s chlebovými plackami.
Placky si připravíme z mouky, kterou smícháme s vodou, olejem a přidáme špetku soli. Vypracujeme pružné těsto, které necháme zhruba 20 minut odpočinout. Poté z něj uděláme váleček a rozdělíme zhruba na 10 ks. Z každého kousku uděláme bochánek a rozválíme válečkem na placku. Opékáme na pánvi bez oleje z každé strany zhruba 1 minutu.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena