Čočková polévka s chlebovými plackami

Recept na zdravou veganskou polévku s chlebovými plackami.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Na pánvi na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Následně přidáme rajčatovou passatu, červenou čočku a zalijeme zeleninovym vývarem. Poté přidáme očištěné a nakrájené brambory a vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí brambor. Polévku osolíme, opepříme a  rozmixujeme mixérem na jemné pyré. Polévku podáváme s chlebovými plackami.


Placky si připravíme z mouky, kterou smícháme s vodou, olejem a přidáme špetku soli. Vypracujeme pružné těsto, které necháme zhruba 20 minut odpočinout. Poté z něj uděláme váleček a rozdělíme zhruba na 10 ks. Z každého kousku uděláme bochánek a rozválíme válečkem na placku. Opékáme na pánvi bez oleje z každé strany zhruba 1 minutu.


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočková polévka s chlebovými plackami

Zpět na recept