Vaření.czReceptyNejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.


4.3479x
25 min
31×

Ingredience

10 stroužkůčesnek
0.8 lolej
5 kshermelín
3 listybobkový list
15 kuličeknové koření
1 ksvětší cibule
30 kuličekbarevný celý pepř
5 ksvětší čerstvá feferonka

podle chuti

sůl
tymián
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily. Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem. Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce. Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

Recepty s hermelínem 

Hermelín a jeho druhy

Hermelín je označení pro sýr s ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou sýru camembert.

Hermelín

Skvělý návod na nakládaný hermelín v našem videu

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.

Šéfkuchařův

FOTO: oldsoft

 

user-icon

autor svestttka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší nakládaný hermelín

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena