Hermelín v bramborovém těstíčku

Recept na rychlou večeři, teplý předkrm nebo chuťovku. Hermelín smažený v bramborovém těstě podáváme horký. Výborně chutná s česnekovými dipy.


4.6419x
25 min
42×

Ingredience

1 kshermelín

těstíčko

2 stroužkyčesnek
sůl
1 ksvejce
2 ksbrambory
2 lžícehladká mouka
mletý černý pepř

na ozdobu

sekaná petrželka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme.

Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme.

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.

Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.

Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.

Rady a tipy pro správné grilování


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hermelín v bramborovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká