Vaření.czReceptyHermelín v bramborovém těstíčku

Hermelín v bramborovém těstíčku

Recept na rychlou večeři, teplý předkrm nebo chuťovku. Hermelín smažený v bramborovém těstě podáváme horký. Výborně chutná s česnekovými dipy.


4.6420x
25 min
42×

Ingredience

1 kshermelín

těstíčko

2 stroužkyčesnek
sůl
1 ksvejce
2 ksbrambory
2 lžícehladká mouka
mletý černý pepř

na ozdobu

sekaná petrželka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme. Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem. Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme. Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.

Rady a tipy pro správné grilování


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hermelín v bramborovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena