Hermelín v bramborovém těstíčku

Recept na rychlou večeři, teplý předkrm nebo chuťovku. Hermelín smažený v bramborovém těstě podáváme horký. Výborně chutná s česnekovými dipy.


4.6418x
25 min
42×

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme.

Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme.

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.

Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.

Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hermelín v bramborovém těstíčku

Zpět na recept