Česnekové dipy

Recept na přípravu dvou česnekových omáček - dipů, které podáváme k pečeným nebo grilovaným masům, zelenině, bramborám a k příležitostem, kdy se hodí česneková chuť.


4.560x
30 min
4×

Ingredience

zálivka 2

0.5 lžičkycukr
4 stroužkyčesnek
sůl
4 lžícevoda
pepř
4 lžíceolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
100 gnetučná majonéza

zálivka 1

4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
pepř
2 lžícehladká mouka
2 ksjarní cibulka
100 gsýr lučina

na ozdobu

nasekaná petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Omáčka připravená za tepla: Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme a utřeme se solí a pepřem. Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Za stálého míchaní povaříme 20 minut. Vmícháme lučinu a utřený česnek. Podle potřeby dochutíme. Tuto česnekovou omáčku podáváme vychlazenou. Omáčka připravená za studena: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem . Přendáme do mísy, přelijeme citronovou šťávou, promícháme s vodou a olivovým olejem. Vše zjemníme majonézou a podle chuti česnekovou omáčku přisolíme a připepříme. Do obou česnekových dipů můžeme vmíchat trochu nasekané petrželky nebo pažitky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové dipy

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena