Naše kuře na paprice

Kuře na paprice, jak se dělá u nás doma aneb další varianta tradičního českého pokrmu.


3.9451x
90 min
61×

Postup přípravy

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit.
Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.

Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naše kuře na paprice

Zpět na recept