Kuře na paprice s domácím houskovým knedlíkem

Další česká klasika, rychlý a chutný recept.


5.01x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na čtvrtky, ty dobře osolíme. V kastrolu necháme rozpustit kousek slaniny a porce masa na ní orestujeme. Maso vyndáme, k rozpečené slanině přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme červenou sladkou papriku, pozor, ráda se připaluje. Dobře promícháme a přidáme porce masa, zalijeme vývarem a necháme dusit do změknutí, zhruba 40 minut. Maso občas obrátíme, promícháme a podle potřeby dolijeme vývarem.

Po změknutí maso opět vyndáme a obereme od kostí, omáčku zahustíme trochou mouky s mlékem, dosolíme, přidáme pepř a nakonec smetanu. Maso vložíme do hotové omáčky.

Připravíme si přílohu - domácí houskové knedlíky. Starší suché rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem s rozmíchaným vajíčkem, přidáme špetku soli a dobře promícháme. Na promíchání bude záviset, jak dobře budou knedlíky držet pohromědě. Směs necháme asi 20 minut odstát, aby pečivo rovnoměrně nasáklo. Přidáme větší hrst hrubé mouky a tvarujeme knedlíky, asi 7cm široké, spíš kratší šišky. Ještě jednou dobře uplácáme.

Knedlíky vhodíme do mírně vroucí vody, vaříme asi 20 minut, v polovině času obrátíme. Po vyjmutí z vody uděláme hned několik vpichů vidličkou, aby unikla pára.

Domácí houskové knedlíky krájíme na plátky a podáváme spolu s omáčkou a kuřetem na paprice jako výborný hlavní chod.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na paprice s domácím houskovým knedlíkem

Zpět na recept