Slepice na paprice tety Rézi

Ověřený recept několika generací tety Rézi.


4.819x
90 min
1×

Ingredience

2 ksbobkový list
1 ksmenší cibule
7 kuličekcelý černý pepř
3 kuličkycelé nové koření
150 gkořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
1 ksslepice (cca 1,7 kg)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

3 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícehladká mouka
1 lžícemletá paprika
150 mlsmetana na vaření
100 mlsmetana (12%)

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Do vroucí vody vložíme slepici (vcelku či porcovanou) a společně s očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a kořením vaříme, až je maso měkké. Průběžně sbíráme pěnu. Slepici necháme vychladnout ve vývaru.

Pak slepici vyjmeme, zbavíme kůže (popř. kostí) a dáme do tepla. Vývar přecedíme k pozdějšímu použití.

Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kterou zpěníme, následně mírně podlijeme vývarem, přidáme maso a dusíme ještě asi 15 minut. Poté maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání osmahneme. Podlijeme trochou chladného vývaru, zalijeme smetanou (oba druhy), 200 ml vývaru, vrátíme zpět maso a necháme vše zhruba 5 minut na mírném ohni povařit.

Zbytek vývaru a vařenou nakrájenou zeleninu lze použít na polévku. Pokud použijete kuře, tak ho nevařte, má měkké maso - jen slepice je tuhá a tudíž se musí vařit.

Slepici na paprice tety Rézi podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na paprice tety Rézi

Zpět na recept