Nadýchané řezy tiramisu

Recept na velmi chutné řezy tiramisu. Pro děti vynecháme rum, který přijde i do těsta.


4.336x
60 min
4×

Ingredience

krém

100 gcukr
10 lžicmascarpone
500 gplnotučné mléko
30 gvanilkový pudinkový prášek

těsto

150 gcukr
100 mlolej
4 ksvejce
1 lžícerum
4 lžícekakao
100 mlvoda
1 balíčekprášek do pečiva
300 gpolohrubá mouka

na ozdobu

kakao

podle chuti

0.5 ksvanilkový lusk

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a vanilkou vyšleháme do pěny. Přidáme rum, vlažnou vodu a ještě jednou promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Mouku, kakao s práškem do pečiva prosejeme a přidáme pomalu a za stálého míchání do našlehaných žloutků. Nakonec jemně vmícháme sníh. Ten vmícháme zdola nahoru. Těsto vlijeme plech na vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a pečeme na 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout na mřížce.

Zatím si připravíme krém. Dáme vařit mléko s cukrem. Přidáme vydlabaný vanilkový lusk. Pudink rozpustíme v troše studeného mléka a za stálého míchání ho přidáme do mléka. Asi 2 minutky provaříme a odstavíme. Jakmile je krém vychlazený, přidáme mascarpone a dobře promícháme.

Na vychlazený korpus naneseme třetinu vanilkového krému a poklademe piškoty namočenými v kávě s rumem. Piškoty opět přikryjeme vanilkovým krémem a znovu dáme piškoty namáčené v kávě s rumem. Vrch tiramisu bude ukončen vanilkovým krémem. Řezy tiramisu uložíme do lednice a necháme pár hodin ztuhnout.

Nadýchané řezy tiramisu posypeme kakaem, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchané řezy tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena