Nadívané hříbky

Francouzská houbová delikatesa.


3.1132x
60 min

Postup přípravy

Hříbky očistíme a odkrojíme nožičky. Kloboučky spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

Zapékací mísu vymažeme olejem, česnekem, vložíme hlavičky, pomašlujeme olejem a asi 5 minut pečeme. Pak je zakryjeme, snížíme teplotu a ještě asi 10 minut dopékáme.

Nožičky pokrájíme na drobno, utřeme s nasekanou šalotkou, prolisovaným česnekem, strouhankou, jemně pokrájenou šunkou a olejem. Opepříme, dosolíme, důkladně promícháme a navršíme do napůl upečených kloboučků. Lehce zakapeme bílým vínem a odkryté zapékáme asi půl hodiny.

Podáváme sypané bylinkami.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané hříbky

Zpět na recept