Pravé hřiby dubové na víně a šlehačce

Výborný recept na jídlo z pravých hřibu dubových, kde jsem nepoužila žádné koření, proto dává vyniknout chuti hřibů, kterou jemně zvýrazní bíle víno a zjemní máslo a šlehačka.


2.511x
30 min

Postup přípravy

Pravé hřiby dubové namočíme na 30 minut do teplé vody. Do hrnce dáme hřiby i s vodou z namočení, přilijeme domácí masový vývar, ale nesolíme, neboť vývar je slaný dost. Hřiby vaříme pod pokličkou doměkka. Během vaření podléváme suchým bílým vínem.

Když jsou hřiby měkké, zahustíme zátřepkou z vody a mouky, povaříme spolu asi 15 minut. Poté přidáme šlehačku a necháme spolu už jen probublat. Na závěr postupně zapracujeme studené plátky másla.

Pravé hřiby dubové na víně a šlehačce servírujeme horké s domácím vařeným kynutým knedlíkem. Jde o rychlé, velmi chutné, přitom jednoduché jídlo, které dává vyniknout chuti pravých hřibů, jemně zvýrazněné kvalitním suchým bílým vínem, zjemněné máslem a šlehačkou. Pro přípravu se nepoužívá žádné koření, ani cibule a česnek. Prosím, vyzkoušejte a přesvědčte se sami.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé hřiby dubové na víně a šlehačce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní