Chlupaté knedlíky s dubovými hřiby

Recept na velmi chutné a syté chlupaté knedlíky s dubovými hřiby.


3.010x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
7 ksbrambory
1 kscibule
2 lžičkymletá sladká paprika
3 lžícedomácí vepřové sádlo
2 hrstěsušený dubový hřib

podle chuti

sůl
petrželová nať
čerstvě mletý černý pepř

podle potřeby

polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy

Sušené dubové hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody. Čtyři středně velké brambory, pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, necháme odkapat dobře od vody a ještě teplé protlačíme pomocí mačkadla na jednolitou hmotu.

Středně velkou cibuli očistíme, pokrájíme na kostky a opražíme na rozehřátém domácím sádle, přidáme k ní scezené dubové hřiby a restujeme spolu doměkka za občasného podlití vodou od namočení hub, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a mletou sladkou červenou paprikou.

K protlačeným uvařeným bramborům přidáme 3 očištěné a nastrouhané syrové brambory, směs vydatně osolíme, brambory potřebují dost soli, aby naše chlupaté knedlíčky měly i chuť, přidáme celé vejce, promícháme a zahustíme takovým množstvím mouky, abychom dostali tvarovatelné bramborové těsto, které je však dostatečně měkké.

Do vroucí osolené vody pomocí polévkové lžíce namočené ve vroucí vodě odkrajujeme knedlíčky velikosti asi čtvrtiny lžíce, to stačí, protože dost významně zvětší svůj objem během vaření. Občas promícháme, aby se knedlíčky neslepily a vaříme je od jejich vyplavání na povrch vroucí vody přibližně 10 minut. Knedlíčky se během vaření nerozpadnou, což zabezpečí vejce přidané do těsta.

Uvařené knedlíčky scedíme a necháme dobře odkapat od vody, dáme je do mísy a ještě horké promícháme s hřibovo-cibulovou směsí i s tukem z jejich restování. Nejlepší je, když uvařené horké knedlíčky dáme do mísy z jenského skla, která dlouho udrží knedlíčky s hřiby teplé.

Chlupaté knedlíky s dubovými hřiby na talíři ještě posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí a servírujeme s domácími nakládanými sladko-kyselými okurkami nebo s domácí čalamádou. Jde o velmi chutné, nenáročné a laciné jídlo, které zasytí a zahřeje.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupaté knedlíky s dubovými hřiby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena