Mrkvové cupcakes

Jsou z mrkvového vláčného těsta a krému z mascarpone.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Nejprve najemno nastrouháme očištěnou mrkev, orestujeme ji 3 minuty na másle a odstavíme. Vmícháme zázvor, kurkumu (lze vynechat), skořici a necháme vychladnout.

Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a medem, zašleháme i olej. Poté přidáme vychladlou mrkvovou směs, šťávu a kůru z citronu, mleté ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli.

Těstem plníme důlky v plechu na muffiny vystlané papírovými košíčky, a to zhruba centimetr pod okraj. Pečeme na 175 °C cca 15 minut. Propečenost otestujeme špejlí.

Vychladlé muffiny ozdobíme krémem, který vytvoříme vyšleháním smetany ke šlehání s mascarpone a lžící cukru moučka. Můžeme doplnit malými vajíčky z marcipánu či čokolády.

Mrkvové cupcakes skladujeme v lednici a podáváme jako moučník,hodí se na každou příležitost.

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvové cupcakes

Zpět na recept