Mramorový koláč s bílým tofu

Recept na dokonalý veganský koláč s bílým tofu.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kakaové těsto. Do mísy prosejeme hladkou mouku, holandské kakao, přidáme cukr, kypřící prášek a promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, lžíci jablečného octa, olej a špetku soli. Vše spolu pečlivě promícháme a vytvoříme jemné těsto. Nyní si připravíme světlé těsto. Bíle tofu rozdrobíme do mísy, přidáme rostlinné mléko a společně rozmixujeme do jemné hmoty. Poté přidáme cukr, pudink a opět mixérem rozmixujeme.


 


Troubu rozehřejeme na 180 °C, formu na koláč si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní 3/4 tmavého těsta. Poté přidáme cik cak bílou vrstvu, poté přidáme zbytek tmavé vrstvy a nakonec špejlí do sebe jemně promícháme. Koláč pečeme zhruba 45 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a poté podáváme.


 


Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník


Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a dnes se naučíme krok za krokem, jak vytvořit efektní mramorování.


Naučte


 


Valentýnské pečení: Čokoládový dort s granátovým jablkem krok za krokem


Překvapte na Valentýna svou polovičku a upečte tento výborný čokoládový dort. Krok za krokem to hravě zvládnete.


Valentýnské


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorový koláč s bílým tofu

Zpět na recept