drobenka | ||
---|---|---|
100 g | cukr | |
250 g | polohrubá mouka | |
náplň | ||
100 g | cukr | |
250 g | tvaroh měkký | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
těsto | ||
10 lžiček | cukr | |
150 ml | olej | |
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
250 ml | mléko | |
1 ks | droždí | |
500 g | hladká mouka | |
drobení | ||
100 g | máslo | |
na ozdobu | ||
10 ks | švestky |
Z mouky, vajec, oleje, mléka, cukru, rozdrobeného droždí a špetky soli uděláme těsto. Když bude těsto husté, přidáme mléko podle potřeby a necháme kynout. Po vykynutí, začneme moravské kynuté koláčky plnit tvarohovou náplní a dáváme na plech.
Na každý koláček dáme navrch půlku švestky (případně jiného ovoce, nebo povidla, marmeládu) a na to drobenku a dáme péct do vyhřáté trouby.
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
Autor:Ivana Freislerová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena